Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΥΒΑ

Στο ράδιο Νεάπολις και τον Σταύρο Δεληγιάννη και Γρηγόρη Χρηστίδη, το πρωί της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2009, ξετύλιξε τις απόψεις του για τον τόπο, για το πρόγραμμά του και τις ανησυχίες του, ο υποψήφιος Δήμαρχος (στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές) Σάκης Κολυβάς.
Ανάμεσα στον χείμαρρο των πολλών απόψεών του επί παντώς επιστητού, ειδικά για τους κυνηγούς είπε τα εξής :
«…….. οι κυνηγοί είναι οι μόνοι πραγματικοί οικολόγοι στην Ελλάδα και μπορώ να σας το στοιχειοθετήσω. Ας μας πουν οι αυτοαποκαλούμενοι οικολόγοι και τα προεδρία τους, που ήταν κατά την διάρκεια των τόσο μεγάλων πυρκαγιών στην Ελλάδα;
Πού ήταν όταν πάγωσαν οι λίμνες και τα πουλιά πέθαιναν από την πείνα;
Το μόνο που ξέρουν είναι να βγάζουν φωτογραφίες και να τρέχουν στα συμβούλια επικρατείας για να απαγορεύσουν το κυνήγι.
Το κράτος τους επιβραβεύει δίνοντας άφθονο χρήμα, στις υποτίθεται μη κερδοσκοπικές, μη κυβερνητικές οργανώσεις τους και κοροϊδεύει τους κυνηγούς, που πληρώνουν από την τσέπη τους, για να κυνηγήσουν μια συγκεκριμένη κυνηγητική περίοδο.
Σε αντιπαραβολή με τους αυτοαποκαλούμενους οικολόγους των γραφείων, οι πραγματικοί οικολόγοι, δηλαδή οι κυνηγοί, έχουν οργανώσει σε όλη την Ελλάδα όπως και στον τόπο μας, ενεργές ομάδες πυροπροστασίας των δασών.
Σε περιόδους λοιμού δίνουν τροφή στην πανίδα, ακόμη εκτρέφουν και απελευθερώνουν άγρια ζώα, πληρώνουν την φύλαξη της θήρας στην χώρα μας, καθώς και οποιαδήποτε μελέτη γίνεται για την χλωρίδα και την πανίδα της πατρίδας μας, γίνεται με χρήματα των κυνηγών.
Ας μην ξεχνάμε πόσες οικογένειες ζουν από την κυνηγητική δραστηριότητα, που κατά κύρια βάση, είναι οικογένειες απομακρυσμένων και φτωχών περιοχών ………»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου